LA LLIGA SANTANDER

Bon dia a tots i a totes hui vos vaig a parlar sobre la lliga Santander, els seus orígens, els seus jugadors i la actualitat.

La primera divisió espanyola de futbol és la màxima categoria del sistema de lliges d'Espanya. Se celebra cada any des de 1929, i actualment la controla i organitza la lliga de futbol professional LFP.

El primer torneig es va disputar la temporada 1928/29, i la va guanyar el FC Barcelona. Per decidir quins equips formarien part del campionat, es va determinar convidar els sis campions que van ser Athletic Club de Bilbao, Arenes Club de Getxo, Real Madrid CF, Real Societat, FC Barcelona i Real Unió club de Irun.

Resultat d'imatges per a "la liga española origenes"

Els màxims golejadors de la lliga son Lionel Messi amb 419 gols, seguit de Cristiano Ronaldo amb 311 gols i Telmo Zarra amb 251 gols. I  els que més triplets acumulen son  34 de Cristiano Ronaldo, 33 de Messi, i 22 per a Zarra.

Entre els jugadors que més partits han disputat al llarg de la història de la competició destaca per sobre de tots el vitorià Andoni Zubizarreta, que va jugar un total de 622 partits.

Resultat d'imatges per a "messi i cristiano"
 
A la actualitat continua celebrant-se la lliga Santander va començar el dia 16 d'agost de 2019 i acabara a maig de 2020. Aquesta es la 89 edició de la lliga Espanyola, hi han 20 participants dels cuals els 4 primers es classifiquen per a la champions els 2 o 3 següents per a l'Europa league i els 3 últims baixen a la segona lliga Espanyola anomenada la lliga ABC.

Els partits duren 90 minuts, 45 cada part. Quan s'acaba la primera part hi ha un descans de 15 minuts i a la lliga hi han 38 jornades en els cuals tots els participants juguen contra els altres 1 vegada a la setmana.


















Comentarios

  1. Em pareix un gran esforç el que has fet, ja que he pogut veure eixes mescles de color i les fotos adequades per a cada apartat.
    El vídeo m'ha semblat un espectacle
    Segueix així.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario